Nieuwe markthal positief ontvangen

Politieke partijen zijn in meerderheid positief over het plan om een nieuwe markthal te bouwen op de plek waar ooit de Nuchtere Kalverenhal (NUKA) stond. De markthal met daar bovenop acht appartementen wordt een gebouw van formaat, verfraaid met elementen uit de geschiedenis van Purmerend.

Aan het mooie ontwerp kleeft wel een nadeel. Voor de bouw moeten er ongeveer 75 parkeerplekken verdwijnen. Reden voor de VVD en in haar kielzog D66, AOV, LP en het CDA om te vragen voor extra parkeermogelijkheden elders in de binnenstad. Verantwoordelijk wethouder Krieger wees er in zijn reactie op dat op langere loopafstand dan Purmerenders tot nu toe gewend zijn, zeker alternatieven te vinden zijn. Als voorbeelden noemde hij het terrein bij Deen aan de Wagenweg en een parkeerdek achter het Stadhuis. Een verkeerverwijssysteem, geopperd door het AOV, behoort tevens tot de mogelijkheden. 
Ondanks het mooie ontwerp hebben Groenlinks en in mindere mate de PvdA hun twijfels over de behoefte en het gebruik van de hal om onderdak te bieden aan tentoonstellingen, markten, veilingen of evenementen. Gerard Vlaanderen van Groenlinks staafde zijn twijfel met de nu al teruglopende bezoekersaantallen van de dinsdagmarkt. De definitieve besluitvorming vindt plaats in de gemeenteraad op 22 februari. 


Trefwoorden: nukaterrein markthal Hans Krieger
Geplaatst

vrijdag 09 februari 2018 | 14.36 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 09 februari 2018 | 19.23 uur

Auteur

RTVPurmerend redactie