Ontslag directeur P3 leidt tot onrust onder vrijwilligers

Vrijwilligers van P3 hebben een brandbrief geschreven aan de gemeenteraad van Purmerend. De inzet is het terugdraaien van het ontslag van directeur Paulus Brugman en het aftreden van het bestuur van P3. Dat moet de weg vrij maken voor een nieuw en onbevooroordeeld bestuur.

Dat het bestuur de directeur wil ontslaan, valt fout bij een grote meerderheid van de vrijwilligers. Zij geven aan vierkant achter de directeur te staan. 'Daar waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat is nu eenmaal inherent aan werken. Het jaar 2017 is een van de beste jaren ooit in het bestaan van P3 en dat is de verdienste van Brugman'. 

In de brief wordt het bestuur van P3 verweten nooit betrokken te zijn geweest en nu te zwijgen over de toekomst van het poppodium. Dat werkt speculaties in de hand. 'Wij, vrijwilligers van P3, maken ons zorgen dat met het vertrek van Brugman P3 een stuurloos orgaan wordt'. 

Of de brief van de vrijwilligers iets zal uithalen, is de vraag. Een paar maanden terug vroeg raadslid Poppelier van TOP de wethouder om te bemiddelen tussen bestuur en vrijwilligers. Burgemeester en wethouders (B&W) antwoordden toen dat P3 een zelfstandige stichting is en dat ontslag een zaak is van P3 zelf. 


Trefwoorden: vrijwilligers
Geplaatst

maandag 12 februari 2018 | 07.24 uur

Laatst gewijzigd

maandag 12 februari 2018 | 09.55 uur

Auteur

RTVPurmerend redactie