Hooguit kleine veranderingen in hoogbouw PostNL

Na de 2e discussie in de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) lijken de kaarten geschud. Een meerderheid van de politieke partijen (AOV, PvdA, Stadspartij, VVD) is voorstander van de hoogbouw op de locatie van PostNL, inmiddels omgedoopt tot het ‘Bovenpark’. Er kan hooguit nog sprake zijn van kleine veranderingen.

Voor het publiek was het nog spannend waar de VVD en de Stadspartij mee zouden komen. Tijdens de 1e discussieronde wilde de VVD een ontwerphoogte die aansluit bij de woningen aan de Where. En de Stadspartij eiste de verslagen van de gesprekken met omwonenden voordat ze haar standpunt bekend wilde maken. Gisteravond ging de Stadspartij evenwel akkoord, ondanks het feit dat de verslagen nog steeds ontbraken.  De VVD vertrouwt op haar wethouder Krieger die toezegde de raad mee te nemen bij de verdere uitwerking van het ontwerp. Dit onder de voorwaarde dat de verlaging het oorspronkelijke ontwerp niet wezenlijk aantast. 

Partijen die tegen de hoogbouw zijn (D66, CDA, LP2001, GL, LvD) voorzien problemen omdat met de komst van 135 openbare parkeerplekken in het Bovenpark parkeergarage 't Lammetje gaat verdwijnen. Zij vinden dat eerst duidelijk moet worden hoe dat opgelost wordt voordat besluitvorming plaatsvindt. Krieger meldde dat er voldoende alternatieve plekken voorhanden zijn en dat 't Lammetje niet wordt weggehaald voordat alle parkeerplekken gecompenseerd zijn. 
Definitieve besluitvorming volgt tijdens de raadsvergadering van 22 februari. 


Trefwoorden: postnl
Geplaatst

dinsdag 13 februari 2018 | 12.29 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 13 februari 2018 | 19.46 uur

Auteur

RTVPurmerend redactie