RTV Purmerend.nl

Primeur voor Waterlandziekenhuis

De afdeling orthopedie van het Waterlandziekenhuis heeft de primeur. Deze week heeft chirurg Derk van Kampen als eerste in Nederland een schouderprothese geplaatst bij een patiënt die dezelfde dag nog naar huis kon. Normaal gesproken moet de patiënt na een dergelijke ingreep twee tot drie dagen in het ziekenhuis blijven.

Door alle facetten rondom de operatie tegen het licht te houden en waar nodig aan te passen krijgt de patiënt veel minder pijn na de operatie en ook de misselijkheid is een stuk minder. ‘Hierdoor kunnen ze veel sneller uit bed en diezelfde dag nog naar huis’, aldus Van Kampen. Het Waterlandziekenhuis voert deze operatie jaarlijks ongeveer vijftig keer uit.
De werkwijze die het Westfriesgasthuis heeft ontwikkeld om patiënten met een nieuwe heup snel weer op de been te krijgen is door de Waterlandse orthopeden doorontwikkeld naar een ‘een schouder in één dag’. Volgens de ziekenhuizen is deze samenwerking een goed voorbeeld van de voordelen van de fusie tussen beide ziekenhuizen in 2017. (foto: Marije de Graaf)


Meer nieuws