Vragen over fusie met Beemster?

Purmerend moet gaan fuseren met Beemster. Tenminste, als het aan het huidige college ligt. Voordat de raad daarover een besluit gaat nemen, wil het college van inwoners weten hoe zij hier tegenaan kijken. Burgemeester Bijl reageert op vragen vanuit de bevolking tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 16 mei in de Purmaryn. Hij nodigt niet alleen Purmerenders uit. Inwoners uit de Beemster zijn ook welkom. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

De gemeenteraad van Beemster gaf in januari dit jaar al groen licht voor de wens van het gemeentebestuur om te fuseren met Purmerend. Sinds 2014 werken beide gemeenten ambtelijk al samen. De Purmerendse raad gaat zich vanaf eind mei over het onderwerp buigen. Dat begint met een commissievergadering Algemene Zaken op 23 mei.
Het is de bedoeling dat de fusie op z’n vroegst per 1 januari 2021 een feit is, maar zorgvuldigheid staat voorop, aldus de gemeente. De financiële positie van Beemster hoeft in ieder geval geen struikelblok te zijn, blijkt uit onderzoek. Hoe de nieuwe gemeente gaat heten? Als het aan het college ligt, blijft het gewoon Purmerend.


Trefwoorden: purmaryn informatiebijeenkomst beemster fusie
Geplaatst

donderdag 26 april 2018 | 14.51 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 26 april 2018 | 15.55 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie