RTV Purmerend.nl

Nieuwe CdK: provincie vraagt advies aan inwoners

Johan Remkes stopt begin 2019 als Commissaris van de Koning van Noord-Holland en dus moet er een opvolger komen. Wat voor iemand moet dat zijn? Dat wil de provincie van Noord-Hollanders horen. Een online enquête moet duidelijkheid bieden. De uitkomsten van de enquête worden gebruikt om een definitieve profielschets te maken.

Moet de nieuwe CdK politiek ervaren zijn en zijn weg weten in Den Haag? Of in Brussel? Of moet het iemand zijn die uit de provincie komt? Een behoudend type? Of toch iemand die gaat voor vernieuwing? Inwoners van Noord-Holland kunnen die tot en met 1 juli aanstaande ventileren op www.noord-holland.nl/jouwcdk. Daar is ook te lezen wat de rollen en taken van de Commissaris van de Koning zijn. 
De partijen in de Provinciale Staten maken een profielschets; een beschrijving van de competenties, eigenschappen en ervaring waar de nieuwe CdK aan moet voldoen. Die profielschets moet in september klaar zijn en aangeboden worden aan de minister van Binnenlandse Zaken, die de vacature openstelt. Begin 2019 moet de opvolger van Johan Remkes bekend zijn.