Collectes in de stad

De vakantieperiode is voorbij en dus is de tijd van de collectes weer aangebroken. Vorige week kwamen collectanten van het Koningin Wilhelmina Fonds aan de deur, morgen start de Kleine Jantje Beton Actie en volgende week zijn het leden van sportclubs uit Purmerend die loten verkopen voor de Grote Clubactie. En meldt het Leger des Heils dat zij op zoek is naar collectanten voor haar jaarlijkse collecte in november.

Tijdens De Kleine Jantje Beton Loterij van 12 t/m 26 september 2018 verkopen leerlingen van de Vrije School Waterland in Purmerend lootjes aan hun familie, buren of vrienden. Door mee te doen aan de Loterij kunnen scholen geld inzamelen waarmee zij hun schoolplein verbeteren of een buitenactiviteit organiseren én steunen zij de buiten projecten van Jantje Beton: van ieder verkocht lot gaat er € 1,50 naar de school en € 1,50 euro naar Jantje Beton. De Vrije School Waterland is de enige school in Purmerend die meedoet.
Grootschaliger is de Grote Clubactie, die inmiddels al tientallen jaren wordt georganiseerd. Vanaf 15 september gaan in heel Nederland naar schatting zo’n 225.000 clubleden op pad om loten te verkopen. Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: ‘Verenigingen hebben de inkomsten uit de Grote Clubactie hard nodig. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Purmerend, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij.’
Het Leger des Heils houdt de jaarlijkse collecteweek van 26 november tot en met 1 december en is nog op zoek naar mensen uit Purmerend die met de collectebus langs de deuren willen gaan. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels, en de soepbus. Wie zich als collectant wil inzetten voor het Leger des Heils kan zich aanmelden via www.legerdesheils.nl/collecte.


Trefwoorden: collecte grote clubactie jantje beton leger des heils
Geplaatst

dinsdag 11 september 2018 | 20.56 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 11 september 2018 | 22.02 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie