Burgemeester Don Bijl reikte op 12 september een koninklijke onderscheiding uit aan Jan Kuiper. De 81-jarige is vooral bekend van de jaarlijkse harddraverij, die donderdag weer wordt gehouden. Hij heeft zich sinds 2002 jaarlijks voor het evenement in de Nieuwstraat ingezet. Kuiper is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het jaarlijkse evenement harddraverij, bestaat ruim 145 jaar, is één van de grootste jaarlijkse evenementen in Purmerend en wordt gezien als de reünie voor alle oud-Purmerenders en ondernemers. Hij is voorzitter, penningmeester en secretaris van harddraverijvereniging “Prins Bernhard” en houdt zich bezig met organisatie en begroting. Ook verzorgt hij de sponsoring. Tevens organiseerde hij tot 2017  het populaire 'hengstenbal', het muziekfestijn na afloop van de harddraverij. 
Kuiper was bovendien tot 2005 penningmeester van voetbalvereniging  FC Purmerend en tot 2010 penningmeester van tennisvereniging Elckerlyc.  'Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd heeft ingespannen ten bate van de samenleving of anderen heeft gestimuleerd. Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten is de heer Kuiper bij koninklijk besluit van 5 juli 2018, nr. 2018001203, benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau ', aldus de burgemeester.  Foto's: Evert Ruis


Trefwoorden: koninklijke onderscheiding jc kuiper kortebaan draverij
Geplaatst

woensdag 12 september 2018 | 17.14 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 12 september 2018 | 18.38 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie