RTV Purmerend kan weer vijf jaar verder

RTV Purmerend heeft voor de komende vijf jaar opnieuw de rechten verkregen voor het uitzenden van radio- en tv programma’s in Purmerend. De omroep is hiervoor aangewezen door het Commissariaat van de Media op positief advies van de gemeenteraad.

De aanwijzing levert een subsidie op van €72.000 per jaar waarvoor de omroep via allerlei media de inwoners moet informeren over wat er in Purmerend gebeurt. De politieke verslaglegging van commissie- en raadsvergaderingen zijn voorbeelden hiervan, maar ook de nieuwsberichten en het verslaan van evenementen zoals de Sinterklaas Intocht en nog recent de Marktstadrun. Bij de omroep zijn nagenoeg alleen vrijwilligers actief, zo'n 75 in totaal. 

Jacques Neeven, bestuursvoorzitter van de omroep, laat weten dat de inwoners de komende vijf jaar meer en uitgebreider nieuwsaanbod van RTV Purmerend online kunnen verwachten. Wat er verder in de toekomst gaat gebeuren, is onzeker. 'De Koepelorganisatie van de Lokale Omroepen (OLON) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zien het liefst streekomroepen. Valt daar een besluit over in Den Haag dan zou het kunnen dat RTV Purmerend samen met de omroepen van Edam, Volendam, Waterland en Landsmeer één streekomroep moet vormen'.


Trefwoorden: uitzendrecht voor rtv purmerend
Geplaatst

donderdag 13 september 2018 | 13.44 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 13 september 2018 | 17.49 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie