Aankomend weekend volop kunst kijken in Purmerend

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober vindt de jaarlijkse Kunstroute plaats. Op verschillende plekken in Purmerend en omgeving kun je gaan kijken naar het werk van plaatselijke kunstenaars. Het thema van 2018 is 'Dieren in de kunst'.

Op vijftien locaties in Purmerend, Zuidoostbeemster en Kwadijk laten in totaal 29 kunstenaars hun werk zien. Dat loopt uiteen van beeldhouwen en fotografie tot schilderen en textiel. Geïnteresseerden kunnen op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur in de ateliers terecht om de werken te bekijken en vragen te stellen aan de kunstenaars. 

Deelnemers kunnen een speciaal routeboekje downloaden en zo hun eigen weg uitstippelen om alle locaties aan te doen. Een geprinte fullcolour versie van dit routeboekje is ook af te halen op diverse locaties, zoals de VVV, Bibliotheek Waterland en Cultuurhuis Wherelant.

Naast de aangegeven locaties stellen verschillende winkeliers in de Peperstraat en op de Padjedijk hun etalages beschikbaar om kunstwerken tentoon te stellen. Deze zijn nog tot en met 5 oktober te zien

Meer informatie over het kunstweekend en de deelnemers is te vinden op kunstroutepurmerend.nl.

Geplaatst

woensdag 03 oktober 2018 | 16.26 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 30 januari 2019 | 19.21 uur

Auteur

Sylvia Kuijsten