Politie op zoek naar getuigen straatroof

Een twintigjarige man uit Oosthuizen is maandagavond het slachtoffer geworden van een beroving. Het misdrijf vond plaats onder het viaduct op de IJsselmeerlaan. De politie is op zoek naar getuigen.

Maandagavond rond half negen lopen een man en vrouw over de IJsselmeerlaan als ze zien dat twee mannen hun richting uitlopen. Een van de mannen spreekt hen aan en dreigt met een mes. Het slachtoffer moet zijn tas afstaan. De daders rennen vervolgens in de richting van De Gors en op een scooter via het Oudelandsdijkje weggereden.

De politie heeft signalementen naar buiten gebracht van de twee daders. Een man heeft een blanke huidskleur, is tussen de 1.75 en 1.85 meter lang. Hij had een zwarte helm op en droeg een zwarte broek en zwarte jas. De tweede verdachte had een donker getinte huidskleur, was tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en had een zwarte integraalhelm. Hij droeg een zwarte broek, zwarte jas en grijze sneakers.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, kunnen bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Geplaatst

woensdag 10 oktober 2018 | 11.52 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 30 januari 2019 | 20.23 uur

Auteur

RTV Purmerend