Wat is er zoal te doen in Purmerend, komend weekend? We verzamelden een paar tips voor jong en oud.

Osmond Brothers in P3
Ze hadden een reeks aan hits, maar Crazy Horses met dan zenuwachtige orgelgeluidje zal het gros van de wat oudere Purmerenders het meest bekend in de oren klinken. Vrijdag 2 november staan ze in P3: de Osmond Brothers.
Het Nederlandse succes van de Osmonds begon in 1972, na een optreden in de destijds razend populaire tv-quiz ‘Een van de Acht’. De tieneridolen kwamen in 1975 voor het laatst naar Nederland. De Osmond Brothers wisten op het hoogtepunt van hun roem in één jaar tijd elf gouden platen te bemachtigen; een record dat zelfs de Beatles niet evenaarden en dat de broers nog steeds in handen hebben. Kaarten voor het optreden kosten 32,25 pp en de aanvang is 21.00 uur.


Smakelijk eten in Leesteken
Onlangs waren ze nog te zien bij Omroep Max en zaterdag 3 november zijn ze bij boekhandel Het Leesteken: de Gezusters Waal van SuriMAM Cooking. Vorig jaar waren de SuriMAMs ook in de boekhandel met hun eerste kookboek. Dit jaar zijn ze terug met hun tweede kookboek ‘SuriMAM Cooking 2’.  In deel één kwamen de klassiekers uit de Surinaamse keuken aan bod, in deel twee zijn het eigentijdse recepten. De zusters trakteren op hapjes en signeren hun boek. Ze zijn te gast bij het Leesteken aan de Zuidersteeg vanaf 14.00 uur.


Themamiddagen voor kinderen in bieb
In de wintermaanden organiseert de bibliotheek aan de Waterlandlaan iedere eerste zondag van de maand themamiddagen voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Het thema van de eerste themamiddag op 4 november is -toepasselijk- Halloween.
Thea Taal komt die middag langs om met de kinderen te knutselen en te zingen. Thea Taal is Sharon Engers uit Purmerend. De docente mbo is ook op verschillende manieren actief in het basisonderwijs. Sharon heeft altijd al een passie gehad voor het docentschap en is daarnaast graag op een creatieve manier bezig met kinderen. Zij heeft een grote liefde voor de Nederlandse taal en wil dit graag overdragen. De themamiddag begint om 14.00 uur. De toegang is gratis en kinderen mogen verkleed en/of geschminkt komen, passend bij het thema.

 


Trefwoorden: gezusters de waal leesteken thea taal p3 osmonds
Geplaatst

dinsdag 30 oktober 2018 | 21.33 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 31 oktober 2018 | 20.27 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie