Ophangen feestverlichting centrum flinke klus

Sinds drie weken hangt er weer feestelijke verlichting in de straten van Purmerend. Toch had het maar een haar gescheeld of het feest was niet doorgegaan.

Pieter Mast van Avontuur Thema-Vormgevers in Venhuizen vertelde eerder deze maand bij Koffie Lokaal wat er allemaal komt kijken bij de feestverlichting. Los van het voorafgaande proces van plannen en produceren duurt het drie dagen om alle verlichting in de stad op te hangen. Eerst moeten de elektriciteitsdraden worden gelegd, daarna krijgen de ornamenten hun plek en ten slotte volgt een laatste controle langs alle verlichting.

De lampjes van de afgelopen jaren zijn vervangen door nieuw materiaal. Mast: ‘Deze nieuwe LED-verlichting gaat langer mee en geeft meer licht.’ De sfeerverlichting hangt er nog tot half februari. Dit wordt voornamelijk gefinancierd door de ondernemers in de stad. ‘Die leggen een potje geld bij elkaar om bijvoorbeeld initiatieven als kerstverlichting van te betalen.’

Het hele feest was bijna in het water gevallen. In mei van dit jaar brak een grote brand uit in het hoofdkantoor en de bijbehorende opslagruimte van het bedrijf. Daar lag ook het materiaal bestemd voor Purmerend opgeslagen. Dat ging verloren, maar het lukte om op tijd nieuwe ornamenten te produceren.

Geplaatst

maandag 12 november 2018 | 18.23 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 30 januari 2019 | 20.24 uur

Auteur

RTV Purmerend