Burgemeesters en wethouders van Purmerend en Beemster hebben vandaag een Iep geplant in het Arboretum aan de Nekkerweg in de Beemster. Zij plantten de boom als symbool voor een vruchtbare samenwerking tussen de fusiegemeenten Purmerend en Beemster.

Burgemeesters Don Bijl en Joyce van Beek en wethouders Eveline Tijmstra en Aagje Zeeman plantten de boom als symbool voor de samenwerking. Nico de Lange, fractievoorzitter van de Beemster Polder Partij (die fel gekant is tegen een fusie met Purmerend), reageerde op twitter verbolgen. Hij noemde de actie 'heel opportuun'.  'De raden van beide gemeenten hebben alleen een principebesluit genomen en het 'ongeboren kind' wordt in het daglicht gezet. De zaag in die boom!'. Burgemeester Bijl, ook op twitter,: 'Jammer en teleurstellend, deze reactie op een positief gebaar.'
De boom in het Arboretum is een van de vijf iepen, die de gemeente enige tijd geleden aankocht, als vervanging voor bomen die door stormschade gekaopt moesten worden. Vier staan er op de begraafplaats en de vijfde dus sinds Valentijnsdag in het Arboretum.  De iep is nu vijf jaar oud, maar kan wel 150 tot 200 jaar oud worden. 


Trefwoorden: fusie beemster purmerend
Geplaatst

woensdag 13 februari 2019 | 09.10 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 februari 2019 | 18.48 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie