Intertoys Barend-Cruijff mag blijven

De Intertoys in het Eggert winkelcentrum mag blijven. Donderdagavond bleek dat de speelgoedketen voor een deel wordt overgenomen door de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan.

Vorige week werden de franchiseketens al op de hoogte gesteld van deze onderhandelingen, daarna bleef het stil. Tot gisteren. Cruijff hield gedurende die periode zijn winkel vol met artikelen. Hoewel hij als zelfstandig ondernemer met zijn winkel niet onder het faillissement zou vallen, was wel de vraag of hij de naam 'Intertoys' kon blijven dragen. 'Het is hartverwarmend. Mensen voelen zich geroepen om je aan te spreken en je een hart onder de riem te steken,' zei hij eerder tegen NH Nieuws na de eerste berichten over het faillissement van de keten.  

Niet alle Intertoys filialen kunnen blijven, Green Swan is van plan 220 van de 386 winkels open te houden. Het bedrijf dat Intertoys overneemt heeft een grote affiniteit met speelgoed: het is eigenaar van Maxi Toys en kocht onlangs verschillende Bart Smit winkels in België op. Ook heeft de oprichter van Green Swan, Paulo Andrez, plannen om in de toekomst 3D-printers in zijn winkels te plaatsen om poppen te maken. Verder op zijn verlanglijst: het verhuren van speelgoed als extra inkomstenbron.

Geplaatst

vrijdag 08 maart 2019 | 11.30 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 09 maart 2019 | 19.48 uur

Auteur

RTV Redactie