Vrijdag is stakingsdag, dit kun je doen in Purmerend

Verschillende lagere en middelbare scholen staken op vrijdag 15 maart voor meer investeringen in het onderwijs. Dat betekent een vrije dag voor de jeugd. Een aantal tips om deze dag met je kinderen te spenderen.

Zo kun je mozaïeken bij Evemozaïek in Purmer-Noord of naar een escaperoom van Kids Safety Escaperoom in Overwhere. Ook heeft Spurd verschillende activiteiten bedacht. Zo kun je voor een lagere prijs zwemmen in het Leeghwaterbad of sporten in de Vaart of de Kraal. Het NKT organiseert een theaterdag, waarbij je de hele dag kan zingen, dansen en acteren. Ook een bezoekje aan de kinderboerderij of het Purmerends museum is een prima optie. Blijf je liever thuis, bak dan koekjes met de kleintjes of laat de tieners een filmmiddag houden. 

De Algemene Onderwijsbond en FNV Onderwijs en Onderzoek hebben alle scholen opgeroepen om te staken voor de investeringen in het onderwijs. Zij willen dit jaar drie miljard euro voor een hoger salaris van leerkrachten, zodat het onderwijs aantrekkelijker wordt en de werkdruk omlaag kan. 


Trefwoorden: staking
Geplaatst

dinsdag 12 maart 2019 | 13.01 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 12 maart 2019 | 22.44 uur

Auteur

RTV Redactie