Burgemeester Don Bijl bracht op 10 april een felicitatiebezoek aan het echtpaar Jan en Thea Reijnders-van Nesch

Zij vierden die dag hun 65-jarig huwelijk. Jan (87) is geboren in Breda en Thea (84) is geboren in Amsterdam. Na een verkering van ongeveer anderhalf jaar zijn ze getrouwd. Jan en Thea hebben ingewoond bij de ouders van Thea en verhuisden later naar Geleen. Jan is hier gaan werken als storingsmonteur bij de staatsmijnen. Nadat ze tien jaar in Limburg gewoond hadden keerden Jan en Thea terug naar Amsterdam.

Jan en Thea kregen een zoon en een dochter. Later werden ze opa en oma van vijf kleinkinderen en overgrootouders van vijf achterkleinkinderen.

Jan ging in eerste instantie als storingsmonteur bij de PTT werken. Later is hij doorgegroeid tot programmeur/ systeemanalist. Ongeveer elf jaar geleden hebben ze toch besloten om naar Purmerend te verhuizen om zo dichter bij de kinderen te kunnen zijn. In haar vrije tijd heeft Thea vroeger veel gebreid. Jan heeft veel geschilderd, er hangen verschillende kunstwerken van Jan in huis. Jan heeft zelfs een expositie gehouden in het stadhuis van Purmerend.

Geplaatst

woensdag 10 april 2019 | 16.41 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 10 april 2019 | 17.45 uur

Auteur

Evert Ruis - Fotograaf