Burgemeester Don Bijl bracht op 11 april een felicitatiebezoek aan het echtpaar Monnie en Stientje Valvekens-de Jong. Zij vierden die dag hun zestigjarig huwelijk.

Monnie (85) en Stientje (83) werden beiden geboren in Amsterdam en werkten bij hetzelfde bedrijf. Het was Monnie die het hart van Stientje wist te veroveren. Ze trouwden en woonden enige tijd in bij de avondwinkel van Monnie’s moeder. Vijf jaar later huurden ze een pand in onze hoofdstad, waar ze uiteindelijk veertig jaar woonden. Inmiddels wonen ze alweer vijftien jaar in Purmerend.

Monnie en Stientje kregen twee zoons. Verder hebben ze twee schoondochters en drie kleinkinderen. Zingen is de grote passie van Monnie. Hij is er in Amsterdam erg bekend mee geworden. Bij AT5 had hij zijn eigen programma:  “Hallo hier Monnie”. Tegenwoordig zingt hij bij de ouderenband “De Puntenburger Muzikanten”.

Mallorca was de favoriete vakantiebestemming van het stel, hier gingen ze 35 jaar lang naartoe. Eerst met de kinderen, later met een groep die uiteindelijk uitgroeide tot dertig persoon. Tegenwoordig hebben ze een caravan in Amersfoort.

Foto’s: Evert Ruis


Trefwoorden: don bijl 60 jaar getrouwd bruidspaar valvekens
Geplaatst

donderdag 11 april 2019 | 15.59 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 11 april 2019 | 15.03 uur

Auteur

RTV Redactie