Variatie in nieuw seizoen Purmaryn

Bekende namen en onbekende pareltjes: zo typeert directeur Miep Boerkamp van De Purmaryn het programma voor het nieuwe theaterseizoen 2019-2020. Op 15 mei begint de voorverkoop voor de ruim tweehonderd voorstellingen.

Grote namen? Wat te denken van Plien en Bianca, 3JS, Patty Brard, Ali B, Ton Kas, het Nationale Theater, De Verleiders, Isabelle Beernaert, Buurman en Buurman, Alex Klaasen, Frank Boeijen, Huub Stapel met een soort van vervolg op ‘Mannen van mars…’ en Pepijn Gunneweg van de Ashton Brothers. Daarnaast is er aanstormend talent, zoals Mart Hillen, Clean Pete, Zoutmus en Dennis van Aarssen. Voor de YouTube-fans komen Hehobros, Rundfunk en RUMAG. Er komen bovendien grote toneelproducties naar Purmerend, zoals Hendrik Groen, Verliefd op Ibiza, Dangerous Liaisons, De Aanslag en Mijn man begrijpt me niet.

De Purmaryn speelt dit seizoen ook in op een nieuw fenomeen in theaterland: de combinatie tussen muziek en toneel. Het is geen musical, maar wat is het dan wel? De Purmaryn wil het de bezoekers zelf laten ervaren en heeft de voorstelling Vietnam geboekt, over de tocht per boot door een grote familie vanuit Vietnam. Ook Goodbye Norma Jean (zie foto) over het leven van Marilyn Monroe hoort thuis in deze nieuwe theatervorm.

Directeur Boerkamp kan overigens terugkijken op een succesvol seizoen 2018-2019. Het theaterbezoek zit in de lift, merkt de Purmaryn. Met een gelijkblijvend aanbod aan voorstellingen zijn ruim 56.000 kaartjes verkocht. Dat is een kleine tien procent meer dan vorige seizoenen. Het seizoen 2017-2018 telt niet mee in de vergelijking, omdat in die periode het theater geruimte tijd gesloten was in verband met de verbouwing. 


Trefwoorden: theaterseizoen purmaryn
Geplaatst

zondag 12 mei 2019 | 13.14 uur

Laatst gewijzigd

zondag 12 mei 2019 | 14.14 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie