Purmerend begint met pilot voor dakloze jongeren

Purmerend doet samen met elf andere gemeente mee aan het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat jongeren te lang dakloos zijn.

"Dit betekent meer aandacht voor preventie, de behoeften van jongeren en beter samenwerken met alle betrokken organisaties," vertelt wethouder Thijs Kroese. "Elke jongere moet één aanspreekpunt krijgen. Iemand die de jongere aan de hand neemt langs alle mogelijke hulpvragen en niet loslaat tot de basis op orde is."

Dakloze jongeren melden zich aan bij bijvoorbeeld het Algemeen Opvangcentrum Purmerend, komen via het wijkteam met een sociaal werker in aanraking of melden zich bij de gemeente. Vanuit daar komen ze dan terecht in het actieprogramma.

Verschil
Kroese hoopt er met deelname aan de pilot voor te zorgen dat de gemeente in het leven van jongeren een verschil gaat maken. "Zodat ze niet op straat belanden bij het nemen van een verkeerde afslag of door domweg botte pech. En zodat we kwetsbare jongeren met voldoende hulp en ondersteuning weer hoop voor de toekomst kunnen geven.”

Het exacte aantal dakloze jongeren in Purmerend is niet bekend. Dit komt omdat er verschillende wachtlijsten zijn en niet alle jongeren op een wachtlijst staan. 

De pilot is bedacht door staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en zou deze zomer van start moeten gaan. De pilot duurt tot ongeveer 2021.

Geplaatst

woensdag 01 mei 2019 | 11.03 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 02 mei 2019 | 13.39 uur

Auteur

RTV Redactie