Deen wil Makado 'nieuw leven inblazen'

De vastgoedafdeling van supermarktketen Deen heeft winkelcentrum Makado opgekocht. Deen, zelf ook gevestigd in het Makado, wil het winkelcentrum nieuw leven inblazen en heeft daarvoor al de nodige plannen.

Deen wil met de aankoop van Makado de leegstand in het winkelcentrum aanpakken. Al jaren staan diverse panden in het centrum leeg. Een samenwerking met landelijke winkelketens en het opsplitsen van de winkels in kleinere units, zodat ook kleinere ondernemers zich in Makado kunnen vestigen, moeten dit probleem oplossen.

De bestaande winkels, zoals de Big Bazaar en banketbakkerij Mastenbroek, blijven naar verwachting gewoon in het winkelcentrum zitten, meldt Jan van Rhienen, manager Vastgoed & Acquisitie van Deen. Naast de herindeling van panden en het aantrekken van nieuwe ondernemers, wordt ook gekeken naar evenementen en andere acties om Makado meer op de kaart te zetten.

Wat de vastgoedafdeling betreft, nemen nieuwe winkeleigenaren zo snel mogelijk hun intrek in Makado. 'Liever vandaag dan morgen!' zegt Van Rhienen. 'We voeren gesprekken met een aantal partijen, maar de retail heeft het heel erg moeilijk tegenwoordig en men neemt de tijd voor hun plannen.'

Het is de eerste keer dat de vastgoedafdeling een winkelcentrum met forse leegstand koopt. 'We hebben hier een dubbel belang: het belang van onze winkel én het belang van onze investering, dus we gaan heel erg ons best doen om de problemen op te lossen.'


Trefwoorden: makado deen
Geplaatst

donderdag 09 mei 2019 | 10.48 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 24 september 2020 | 19.45 uur

Auteur

RTV Purmerend