Buschauffeur afgesneden en aangevallen door mannen in werkbusje

Een buschauffeur van lijn 307 in Purmerend is door twee wegwerkers op de Tarwestraat klemgereden en aangevallen via het zijraam. Dat laat een woordvoerder van busvervoerder EBS aan NH Nieuws weten.

Een ooggetuige meldt aan NH Nieuws dat de chauffeur bij de bushalte op de desbetreffende straat stopte, toen hij plotseling werd klemgereden door twee wegwerkers in een busje. "Een van de mannen stapte uit en eiste dat de buschauffeur het raampje opendeed. Vervolgens begon hij te schelden en te slaan", aldus de getuige. "Er waren meerdere getuigen die er langs reden met de auto, maar die grepen niet in."

De woordvoerder EBS heeft inmiddels contact gehad met het slachtoffer en zegt dat hij "erg geschrokken is van het incident". "De chauffeur heeft mij laten weten dat hij ergens van beticht werd door de mannen. Ze hebben hem proberen aan te vallen via het raampje", vertelt de woordvoerder. In de buurt van de Tarwestraat zijn werkzaamheden bezig. De chauffeur heeft zich volgens EBS gehouden aan de snelheidsbeperkingen die er gelden. "Het slachtoffer heeft geen idee waarom ze dit deden." Hij heeft schade opgelopen aan zijn kleding en er is iets in de bus kapotgemaakt. 

Wie de mannen zijn, weet EBS vooralsnog niet. "Daar zijn we onderzoek naar aan het doen", laten ze weten aan NH Nieuws. 

Bron: NH Nieuws

Geplaatst

woensdag 15 mei 2019 | 15.52 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 15 mei 2019 | 19.16 uur

Auteur

Bron: NH Nieuws