Nu ook fietstochten bij Het Gilde

Het Gilde gaat fietstochten organiseren. Eerder dit jaar was er al de fietstocht langs alle oorlogsplekken in en rond Purmerend, maar nu zijn ook verschillende natuur- en architectuurlocaties aan de beurt. Peter de Paver vertelde bij De Zaterdagochtend wat meer over de fietstochten.

Er zijn vier fietstochten opgezet. Bij de eerste fietstocht op zondag 26 mei begint de tocht in het westen van Purmerend. Daar gaan de gidsen naar de sluis en fietsen zij langs het Noord-Hollandsch Kanaal. Vervolgens rijden ze naar de Neckermolen en door naar het gedenksteken aan het Jisperpad. Dan gaat de fietstocht door naar een begraafplaats in Oostknollerdam. Hier vertelt De Paver wat er bijzonder is aan deze plek. Vanuit de begraafplaats gaat de tocht door naar een Beschuittoren in Wormer. 

De tocht op donderdag 30 juni begint in het zuid-westen van Purmerend, op vrijdag 28 juli wordt er gefietst naar het oosten van Purmerend en de laatste tocht op zondag 25 augustus gaat langs de Ringvaart. Alle tochten zijn tussen de 26 en 35 kilometer lang. 

Voor de fietstocht wordt een kleine vergoeding van 3,50 euro gevraagd. Opgeven kan bij het VVV-kantoor. Opgeven voor de tocht van 26 mei kan tot vrijdag 24 mei. 

Geplaatst

woensdag 22 mei 2019 | 19.21 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 23 mei 2019 | 14.50 uur

Auteur

RTV Redactie