RTV Purmerend.nl

Voetbalsters Kawama winnen regiofinale west 1 Noord

Het meisjesteam van de Purmerendse basisschool Kawama met speelsters uit groep 5 en 6 heeft woensdag 22 mei de regiofinale west 1 Noord (regio Texel tot aan Zaandam) gewonnen. In de finale werd basisschool De Boomladder uit Heerhugowaard na penalty's verslagen.

Door de winst hebben de meiden zich geplaatst voor het KNVB district schoolvoetbaltoernooi op woensdag 5 juni. Dit toernooi wordt gespeeld bij Legmeervogels in Uithoorn.

De meiden uit groep 5 en 6 waren op Goede Vrijdag 19 april kampioen geworden van alle basisscholen uit Purmerend en omstreken. Hiermee hadden ze zich geplaatst voor de regiofinale.

De coaches van de meiden zijn erg tevreden: "De meiden hebben echt als een team gestreden. Het was een prestatie van het hele team waar ieders talent goed zichtbaar werd. De ene speelster maakte veel doelpunten, een ander had het speloverzicht, weer een ander gaf leiding aan de verdediging en de keepster hield bijna alle wedstrijden de nul. Kortom: iedereen had een bijdrage aan de toernooioverwinning."

Het team bestaat uit Saly Abdoul, Jolina Aziz, Indy de Bruin, Bianca Gouda, Eline Dorrepaal, Indy Schreuder, Ayden Sneijder en Isa Vinkers.