RTV Purmerend.nl

Burgemeester brengt felicitatiebezoek aan echtpaar Chrispijn

Martin (79) en Trees (79) waren op maandag 3 juni zestig jaar getrouwd. Burgemeester Bijl bracht hen een felicitatiebezoek.

Het stel werd geboren in Amsterdam. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst bij een vriendin. Ruim twee jaar later trouwde het duo en betrokken ze een zolderkamer in de Kanaalstraat in Amsterdam. Een aantal jaar later kochten zij een eigen huis. Martin en Trees kregen drie zoons en een dochter en hebben inmiddels acht kleinkinderen. Inmiddels wonen ze al ruim 46 jaar in Purmerend, het bevalt hen hier uitstekend.
 
Vroeger was Martin werkzaam als machinist bij de Koninklijke Marine en daarna 31 jaar bij IBM, waar hij werkte als manager van een afdeling. Trees zorgde voornamelijk voor het huishouden en de kinderen. Toen de kinderen ouder werden, ging ze aan de slag als verkoopster bij de Bijenkorf en V&D.  

Martin gaat regelmatig bridgen en Trees is actief bij een operettevereniging in Zaandam. Martin en Trees trokken met hun caravan door heel Europa, naar onder andere Spanje, Portugal, Frankrijk en Engeland.

Foto’s: Han Cozijn