Pearly moest haar huis aan het Gildeplein verlaten na plofkraak

Pearly, die sinds vier maanden aan het Gildeplein woont, werd rond kwart over vier ‘s nachts wakker door een oorverdovende knal. “Ik ben normaal een heel vaste slaper, maar ik was meteen klaarwakker. Het leek wel een oerknal, ik viel bijna mijn bed uit van schrik”, vertelt de Purmerendse.

“Omdat het de avond ervoor zo hard onweerde, ging ik er in eerste instantie vanuit dat het om bliksem ging die ergens was ingeslagen.” Toen er een paar uur later werd aangebeld door de politie, bleek het niet om onweer te gaan. Er werd door de politie verteld dat het om een plofkraak ging en dat er mogelijk nog een explosief lag.

“Mij werd verzocht het huis te verlaten”, vervolgt Pearly. “In eerste instantie zou ik zoals veel bewoners met de brandweer meegaan maar ik kreeg bericht van een vriendin die vlakbij woont, dat ik bij haar mocht verblijven.” 

Vooral veel zorgen maakte Pearly zich om de eigenaresse van kledingwinkel Jadey’s, gevestigd aan het Gildeplein. “Ik ken haar niet persoonlijk, maar zij heeft enorm veel schade aan haar winkel. Als ik het goed gezien heb, ligt de hele voorkant er uit. Voor haar zal het een enorme klap zijn.”

Pearly had geen idee wanneer zij weer terug naar huis weer mocht. “Ik hield de Facebookpagina ‘Ons Purmer-Noord’ goed in de gaten, in de hoop daar het bericht te lezen waarin werd vermeld dat het Gildeplein weer vrij toegankelijk zou zijn.” 

“Rond één uur ben ik weer richting het gildeplein gelopen. Ik heb daar even gewacht, en toen mocht ik mijn huis weer in. Het explosief was onschadelijk gemaakt.” Inmiddels is Pearly bijgekomen van de schrik en heeft ze vooral zin om haar bed in te duiken. Maar dat is niet zo gek, zegt ze: “ik ben immers al sinds half vijf vanochtend wakker.”

Foto links Jardo Louw, rechts Pearly

Geplaatst

donderdag 06 juni 2019 | 21.27 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 08 juni 2019 | 19.47 uur

Auteur

RTV Purmerend