Groenlinks stelt vragen over tekort sociale huurwoningen bij woningbouwproject aan Westerweg

Groenlinks heeft voor de volgende gemeenteraadsvergadering schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over het bestemmingsplan voor een te bouwen appartementencomplex aan de Westerweg. Volgens Groenlinks wordt het aantal te bouwen sociale huurwoningen en doorstroomwoningen namelijk verkeerd berekend.

In het nieuw te bouwen appartementengebouw aan de Westerweg zouden twaalf luxe koopwoningen worden gebouwd. Om aan de 30-30-40 norm te voldoen worden elders vier sociale huurwoningen en vier doorstroomwoningen gerealiseerd. Volgens Groenlinks klopt de berekening niet, omdat dan twaalf van de twintig te bouwen woningen luxe koopwoningen zijn. Volgens de partij is dit niet veertig procent, zoals de norm voorschrijft, maar zestig procent. Om aan de 30-30-40 norm te voldoen, zouden volgens Groenlinks niet vier sociale huur- en doorstroomwoningen moeten worden gebouwd, maar negen. De fout is volgens Groenlinks gemaakt doordat de te bouwen sociale huur- en doorstroomwoningen niet bij het project zijn opgeteld. Overigens geeft Groenlinks aan dat dit niet het enige project is waar het fout is gegaan, bij het project “De Looiers” zou dezelfde fout zijn gemaakt.

De 30-30-40 norm houdt in dat van elk woningbouwproject tenminste dertig procent van de te bouwen woningen sociale huur moeten zijn, dertig procent doorstroomwoningen en veertig procent van de woningen zijn vrije keus.


Trefwoorden: raadsvragen sociale huur sociale huurwoningen westerweg groenlinks
Geplaatst

zaterdag 08 juni 2019 | 15.48 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 08 juni 2019 | 14.49 uur

Auteur

RTV Redactie