Purmerends Museum zoekt vrijwilligers

Het Purmerends Museum is met spoed op zoek naar vrijwilligers voor de VVV-/museumwinkel aan de Peperstraat.

Als vrijwilliger geef je informatie over het Purmerends museum en activiteiten in de stad, verkoop je producten uit de museumwinkel en zorg je dat de winkel er netjes uitziet.

'De groep vrijwilligers in de winkel bestaat momenteel uit twintig personen, maar we hebben er nog zeker tien nodig,' vertelt Rina van Rooij, voorzitter van het Purmerends Museum. Daarnaast lopen er in het museum zelf ook nog zo'n dertig vrijwilligers rond.

Voor alle dagen is nog menskracht nodig. 'We vragen vrijwilligers om minimaal één dagdeel per week beschikbaar te zijn, zij kunnen zelf hun voorkeuren aangeven,' zegt Van Rooij. 'Leeftijd is niet belangrijk. Wel is het prettig als zij naast Nederlands ook Engels of Duits spreken.' 

Nieuwe vrijwilligers krijgen nadere instructies en lopen mee met een ervaren vrijwilliger. Ze worden verzekerd en ontvangen de nieuwsbrief van het museum om van het laatste nieuws op de hoogte te blijven. Er vinden regelmatig bijpraatsessies plaats en er wordt jaarlijks een uitje georganiseerd.

Interesse? Mail dan naar info@purmerendsmuseum.nl of bel naar het museum via 0299-472718 voor meer informatie.

 

Geplaatst

woensdag 19 juni 2019 | 10.47 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 19 juni 2019 | 11.55 uur

Auteur

RTV Redactie