Intentieovereenkomst gemeente en Pakhuis Real Estate BV over woningbouw Gorslaan

Op dinsdag 11 juni heeft het college van burgemeester en wethouders aan de raad kenbaar gemaakt dat zij een intentieovereenkomst hebben gesloten voor het project Gorslaan 10. Het plan van Pakhuis Real Estate BV, de beheerder van het pand, is om het kantoorpand te verbouwen voor de realisatie van 48 huurwoningen.

Om dit plan uit te voeren heeft Pakhuis Real Estate BV het plan om bovenop het pand aan Gorslaan 10 twee extra bouwlagen toe te voegen en de derde verdieping uit te breiden. Het voornemen is om op de begane grond van het pand economische activiteiten te blijven voortzetten.

De intentieovereenkomst heeft als doel om te onderzoeken of de plannen ook voldoen aan alle voorwaarden, zoals de 30-30-40 norm. De locatie van het plan valt binnen het gebied waarvoor de visie op het stationsgebied wordt ontwikkeld. Er is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk voor dit nieuwe plan.

Volgens de visie van het stationsgebied zullen in en rondom het gebied van de Waterlandlaan en het station ongeveer duizend woningen worden gerealiseerd met daaromheen veel groen. De 30-30-40 norm is een norm die stelt dat elk woningbouwproject in Purmerend dertig procent sociale huur moet bevatten, dertig procent doorstroomwoningen en veertig procent vrije keus.

Het college van B&W en de intiatiefnemer hopen op 1 september aanstaande een anterieure overeenkomst te hebben afgerond, zodat deze kan worden voorgelegd aan het bestuur over planologische medewerking.


Trefwoorden: woningen woningbouw intentie intentieovereenkomst pakhuis real estate bv gorslaan gorslaan 10
Geplaatst

zondag 16 juni 2019 | 19.57 uur

Laatst gewijzigd

maandag 17 juni 2019 | 20.24 uur

Auteur

RTV Redactie