Stationsgebied Purmerend krijgt prominente plek in Woondeal

Metropoolregio Amsterdam (MRA) en het Rijk hebben op vrijdag 5 juli de Woondeal gesloten. Hierin staan afspraken om samen te werken op het gebied van woningbouwlocaties. Ook Purmerend is onderdeel van de plannen.

In de Woondeal zijn afspraken gemaakt over de bereikbaarheid en ontwikkeling van Station Purmerend. Ook trekt het Rijk twee miljoen euro uit voor de ontwikkeling en versnelling van woningbouwlocaties langs de Hoornse Lijn.

MRA wil tot 2025, met inzet van het Rijk, ruim honderdduizend woningen bijbouwen in de regio. Dat komt neer op vijftienduizend woningen per jaar. Daarvoor zijn acht ‘sleutelgebieden’ aangewezen voor verdere gebiedsontwikkelingen, waaronder de stationsgebieden van Purmerend, Lelystad en Almere. Het Rijk ondersteunt in de vorm van expertise, aanpassingen in wet- en regelgeving en geld voor pilots.

In de periode 2025-2040 zouden in de regio nog eens 130.000 woningen moeten worden gebouwd.

Samenwerken

De MRA is het samenwerkingsverband van 32 gemeenten, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Vervoerregio Amsterdam. Wethouder Thijs Kroese vertegenwoordigde onze stad tijdens het ondertekenen van de deal.

Verdere informatie over de Woondeal is te vinden in de Samenwerkingsagenda 2019.


Trefwoorden: mra stationsgebied Thijs Kroese
Geplaatst

maandag 08 juli 2019 | 10.45 uur

Laatst gewijzigd

maandag 08 juli 2019 | 12.29 uur

Auteur

RTV nieuwsredactie