Locoburgemeester Harry Rotgans bracht op donderdag 11 juli een felicitatiebezoek aan het echtpaar Ton en Ans van Leersum-Imminga ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk.

Ton (86) werd geboren in Amsterdam, Ans (83) in Scheemda. Toen Ans tijdens de oorlog verhuisde naar Amsterdam, kwam zij Ton een paar keer tegen. Later kregen ze verkering. Na drie jaar ging het stel trouwen en woonde in bij de moeder van Ton in Tuindorp Oostzaan. Ze kregen een zoon en een dochter en later een kleinzoon.

Bijna zestig jaar geleden kwamen Ton en Ans in Purmerend wonen. Vroeger werkte Ton als machinebankwerker bij de NDSM. Na het faillissement van het bedrijf werkte hij nog een aantal jaren bij de machinefabriek van Duijvis. Ans heeft 25 jaar in het St. Liduina Ziekenhuis, later in het Waterlandziekenhuis, gewerkt. Ze werkte in de huishoudelijke dienst van het laboratorium.

Ton tekent graag. Hij maakte werken voor de krant en ook het stadhuis heeft een tekening van hem hangen. Verder hield hij van motorrijden en deed hij veel op de computer. Ans houdt ook van creatief bezig zijn; ze schildert, vouwt servetten en maakt kaarten.

Foto’s: Evert Ruis

Geplaatst

donderdag 11 juli 2019 | 17.40 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 12 juli 2019 | 05.15 uur

Auteur

RTV Redactie