Groen Lintje voor Lieke Creemer

Lieke Creemer heeft op donderdag 11 juli het Groene Lintje 2019 ontvangen voor haar inzet voor groen en duurzaamheid in Purmerend. 'Haar inzet getuigt van een enorm doorzettingsvermogen,' aldus de fractie van GroenLinks Purmerend, die het lintje uitreikte.

Creemer werkt al zo’n twintig jaar op het Clusius College, waarbij ze leerlingen nieuwsgierig maakt naar het belang van hun groene leefomgeving. Sinds enkele jaren organiseert zij daarom samen met leerlingen goed bezochte mini-conferenties en vindt ze deskundigen bereid om hun kennis over groen en duurzaamheid te delen met de aanwezigen. Ook is ze mede-organisator van de jaarlijkse voorjaarsbloemenmarkt op het schoolplein.

Samen met Jessica de Koning heeft ze daarnaast een crowdfundingactie gehouden voor de aanleg van een ‘vlinderslinger’, een lange grondstrook met planten en bloemen om de biodiversiteit te vergroten. De crowdfunding was een succes en enkele maanden geleden is de aanleg van de slinger in de omgeving van de Aletta Jacobslaan begonnen.

Creemer was ook initiatiefneemster voor het verkrijgen van het internationale keurmerk Eco-school, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Iedere school doorloopt daarvoor een stappenplan voor certificering. Leerlingen zijn actief betrokken in dit proces, zij bedenken acties en voeren deze samen met iedereen in en om de school uit. Het Clusius College heeft mede dankzij Lieke als een van de eerste scholen in Nederland als Eco-school 'De Groene Vlag'.

Niet alleen is Creemer bezig met het onder de aandacht brengen van groen en duurzaamheid bij de leerlingen van school. Ze is ook sterk betrokken bij de actiegroep Vrienden van het Beusebos, die het bosgebied in de kom van de A7 ongeschonden wil behouden. 

Lintje
Het Groen Lintje is een onderscheiding voor personen die zich lokaal inzetten voor een groenere en duurzamere toekomst. Eerder ontvingen Ben Brugge (2014, voor zijn inzet voor wilde bijen), Zwerfinator Dirk Groot (2016, aanpak en aandacht voor zwerfafval) en Eric Kooijman (2017, voorzitter Vrienden van het Beusebos) het Purmerends Groen Lintje.

Geplaatst

donderdag 11 juli 2019 | 17.57 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 24 september 2020 | 19.43 uur

Auteur

RTV Redactie