Merendeel Intermaris-huurders ontevreden over Stadsverwarming

Meer dan de helft van de huurders via Intermaris in Purmerend heeft een negatief beeld van de Stadsverwarming. Dit blijkt uit een enquête onder deze groep. De peiling werd uitgevoerd door huurdersvereniging Interwhere.

Uit het onderzoek blijkt dat 94% van de ondervraagde huurders prijsverlaging verlangt van het lokale warmtebedrijf en wil dat de gemeente daar druk op uitoefent. Daarnaast ziet bijna de helft graag de mogelijkheid om van aanbieder te kunnen wisselen. Deze huurders willen dat corporaties eerst denken aan het belang van de huurders voordat er contracten worden verlengd of afgesloten met Stadsverwarming. Zij vrezen namelijk te hoge energiekosten en willen daarom een onderzoek naar de alternatieven.

In 2050 moeten zeven miljoen woningen en een miljoen gebouwen van het aardgas af, oftewel CO2-neutraal zijn. Via Proeftuinen van het Programma Aardgasvrije Wijken van de Rijksoverheid doen 27 gemeenten kennis en ervaring op om bestaande wijken haalbaar en betaalbaar te verduurzamen. De wijk Overwhere in Purmerend is onderdeel van deze Proeftuinen.

Geplaatst

maandag 15 juli 2019 | 20.13 uur

Laatst gewijzigd

maandag 15 juli 2019 | 21.23 uur

Auteur

RTV Redactie