Horecagelegenheid De Badgast in het Purmerendse Leeghwaterbad heeft vanwege het gezondere aanbod de kwalificatie 'brons' gekregen van organisatie Team:Fit. Wethouder Hegger van Sport reikte dinsdag 16 juli het bijbehorende certificaat uit aan De Badgast-eigenaren Kora en Eelke van der Hak.

Volgens Hegger is het erg belangrijk dat kinderen bewust omgaan met voeding ook in het zwembad: "Ze mogen best een keer een saucijzenbroodje eten. Maar als ze daarvoor al een patatje hebben genomen en andere ongezonde dingen hebben gegeten, kunnen ze beter voor een gezonde snack kiezen." Hegger denkt dat het verbieden van ongezond eten in sportkantines averechts werkt. "Mensen moeten hun eigen keuzes kunnen maken in wat ze willen eten. Ze moeten een bewuste afweging kunnen maken, maar dan moet het aanbod er wel zijn. Daarom is deze kantine hierin een mooi voorbeeld."

Een halfjaar geleden is De Badgast begonnen met het gezondere aanbod. "Eerst hadden we twaalf zakjes snoep, nu zijn het er nog zes," vertelt Eelke van der Hak. "Daarnaast hebben we de indeling van de koelkast aangepast; gezondere dingen staan nu prominenter in beeld. Popcorn hebben we als gezonde snack bij chips neergezet." Sinds 1 maart van dit jaar is het verboden om rondom het zwembad te roken. "Het is fijn dat we gelijktijdig het aanbod hebben aangepast. We hebben een goede stap gezet naar een gezondere sportkantine."

De sportkantine in het Leeghwaterbad is de derde in Purmerend die een certificaat van Team:Fit hebben gekregen. Deze organisatie zet zich in voor gezondere sportkantines in Nederland. De atletiekvereniging NEA Volharding en korfbalvereniging Purmer kregen de kwalificatie zilver. 


Trefwoorden: leeghwaterbad
Geplaatst

woensdag 17 juli 2019 | 11.44 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 25 juli 2019 | 13.56 uur

Auteur

RTV Redactie