Nieuw Scopiecentrum geopend in Dijklander Ziekenhuis Purmerend

Het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend heeft vorige week het nieuwe Scopiecentrum in gebruik genomen. Afdelingshoofd Marcel Oud meldt dat er afgelopen jaar 2300 scopieën in Purmerend zijn uitgevoerd. Door de bouw van het nieuwe centrum kunnen er zesduizend scopieën per jaar worden verricht.

In het Scopiecentrum vinden endoscopische onderzoeken en behandelingen plaats van het maag-darmkanaal en de luchtwegen. Een endoscopie is een onderzoek waarbij de binnenkant van de organen wordt bekeken met een camera (endoscoop). Het centrum beschikt na de verhuizing over een grotere uitslaapkamer; er is nu ruimte voor negen patiënten. Voorheen was er ruimte voor vijf patiënten. Het Scopiecentrum is nu gevestigd op afdeling D1.

De oplevering van het Scopiecentrum is de eerste stap in de verbouwing van het ziekenhuis in Purmerend. Na de zomer wordt gestart met het bouwen van een Acute Zorg Unit. In deze unit komt alle specialistische acute zorg van huisartsenpost/spoedeisende hulp, eerste hart hulp, hartbewaking, stroke-unit en intensive care samen op één vleugel. 

In 2020 wordt gestart met de bouw van het nieuwe Dagcentrum. Dit centrum komt naast het Scopiecentrum. Daarmee komen alle dagbehandelingen op dezelfde etage. Het Dijklander Ziekenhuis moet in de toekomst een locatie worden waar patiënten terecht kunnen voor veel voorkomende zorg en behandelingen. 


Trefwoorden: dijklander ziekenhuis scopiecentrum
Geplaatst

woensdag 17 juli 2019 | 18.40 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 17 juli 2019 | 20.25 uur

Auteur

RTV Redactie