Locoburgemeester Harry Rotgans bracht op dinsdag 6 augustus een felicitatiebezoek aan het echtpaar Jan en Henny Huijbregts-Smit ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk.

Jan (81) is een geboren Purmerender en Henny (78) komt oorspronkelijk uit Enkhuizen. Ze leerden elkaar kennen tijdens een dansavond op de kermis in Grootebroek. Vijf maanden later trouwde het stel en betrok een woning in Purmerend. Nu woont het echtpaar in een gelijkvloerse woning in Overwhere.

Het echtpaar kreeg twee zoons en heeft inmiddels drie kleinkinderen. Jan werkte 27 jaar als elektricien bij Radio Zijp in Purmerend. Daarna werkte hij bij Bosma en Bronkhorst in Zaandam. Henny zorgde ervoor dat thuis alles op rolletjes liep met het huishouden en de zorg voor de kinderen.

In zijn vrije tijd gaat Jan graag fietsen. Ook ondersteunt hij zijn zoon met zijn elektrabedrijf. Henny is graag creatief bezig en doet veel aan handwerk. Samen hebben ze veel mooie vakanties beleefd. Hun favoriete vakantiebestemming is Gran Canaria. Ook met de bus en met hun eigen auto met vouwwagen hebben ze veel gereisd, onder andere naar Duitsland, Oostenrijk, Wenen en ook binnen Nederland.

Foto’s: Evert Ruis

Geplaatst

woensdag 07 augustus 2019 | 10.58 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 07 augustus 2019 | 12.06 uur

Auteur

RTV Redactie