Vanaf zondag 1 september geldt het Wagenweggebied als een zone voor betaald parkeren. Daarnaast zijn de terreinen van de Lidl en de Deen een blauwe zone geworden.

Parkeren in het Wagenweggebied gaat van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur één euro per uur kosten en tijdens koopavonden tot 21.00 uur. Op het parkeerterrein van de Deen gaan bezoekers na 1,5 uur gratis parkeren betalen. Bij de slagbomen wordt dan het bedrag getoond wat moet worden betaald. De parkeerplaatsen van de Lidl zijn opgedeeld in twee terreinen: P1 en P2. Het ene terrein is een blauwe zone, waar een maximumtijd van 1,5 uur geldt en je gewoon niet langer mag staan. Op het andere terrein mogen bezoekers voorlopig nog wel vrij parkeren zonder blauwe kaart. Dit staat aangegeven op borden.

Verder gaan de parkeertarieven in het centrum omhoog naar 2,50 euro per uur. Het gaat hier om parkeerplaatsen aan de weg, de tarieven in de diverse parkeergarages staan hier los van.

De maatregelen worden ingevoerd om parkeren in de binnenstad haalbaar te houden voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Daarnaast hebben bewoners in het Wagenweggebied de gemeente verzocht tot invoering van de maatregel, omdat zij steeds meer moeite hadden om een parkeerplek bij hun huis te bemachtigen. 

Geplaatst

zondag 01 september 2019 | 11.50 uur

Laatst gewijzigd

zondag 01 september 2019 | 10.55 uur

Auteur

RTV Redactie