Locoburgemeester brengt felicitatiebezoek aan echtpaar Vink

Locoburgemeester Mario Hegger bracht op woensdag 4 september een felicitatiebezoek aan het echtpaar Cas en Ans Vink-Salomons ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk.

Cas (85) en Ans (77) zijn beiden geboren en getogen in Amsterdam. De twee leerden elkaar kennen tijdens het dansen en trouwden na een verkeringstijd van twee jaar. Ze kregen een zoon en genieten tegenwoordig ook van twee kleinkinderen.

Het echtpaar woonde zeventien jaar in Amsterdam en verhuisde toen naar Holendrecht. Zeven jaar later vestigden de twee zich in Purmerend, ze wonen hier inmiddels 37 jaar.

Cas heeft vroeger als steenhouwer bij de wegenbouw gewerkt. Daarna legde hij sierbestrating voor gemeente Amsterdam; dit heeft hij veertig jaar lang gedaan. Ans begon als kapster, maar heeft daarna van koken haar werk gemaakt. Ze werkte eerst in de restorette van V&D en is later overgestapt naar de universiteit, waar ze cheffin van de kantine was.

In haar vrije tijd kijkt Ans regelmatig naar kookprogramma's en staat ze graag achter de pannen. Cas heeft tot zijn vijftigste gevoetbald en klust graag; zo heeft hij een poppenhuis met meubeltjes gemaakt voor zijn kleindochter.
Vroeger maakte het echtpaar vele reizen, onder andere naar Hongarije, Tsjechië, Slovakije en Italië. Ook hadden ze jarenlang een strandhuisje in IJmuiden en een caravan in Hoenderloo.

Foto’s: Evert Ruis

Geplaatst

woensdag 04 september 2019 | 17.21 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 04 september 2019 | 16.23 uur

Auteur

RTV Redactie