Westerdraay blijft groen, Luitje Broekemastraat minder woningen

De Westerdraay blijft groen en bij de Luitje Broekemastraat komen minder woningen. Dat blijkt de belangrijkste uitkomst van de Commissie SOB van afgelopen woensdag. Zeventien insprekers uit de Luitje Broekemastraat, Overweersepolderdijk en Koggenland lieten hun ongenoegen blijken over de voorstellen van wethouder Kroese.

De meeste commissieleden waren het erover eens dat de locatie Westerdraay niet geschikt is voor de beoogde bouw van tien vrije sector-woningen. Daarnaast vond de commissie SOB de plannen voor de dertig woningen bij de Luitje Broekemastraat geen recht doen aan de huidige invulling van de locatie. Daarentegen waren de meeste commissieleden positief over de onderzoeken naar de woningbouw op de andere locaties.

Leefbaar Purmerend en Gemeentebelangen 4.0 gaven aan tegen dit voorstel te stemmen. Chris Boer (Leefbaar Purmerend) en Bart van Elden (VVD) vonden dat het niet als een pakket moest worden behandeld, maar per locatie moest worden beoordeeld. Bram Buskoop (Gemeentebelangen 4.0) vond dat er vooral buiten de stadsgrenzen gekeken moest worden naar locaties voor woningbouw.

Wethouder Kroese werd door meerdere fracties en insprekers verweten dat de communicatie tussen ambtenaren en de bewoners stroef verliep. Kroese stak de hand in eigen boezem en gaf aan dat hij duidelijker had moeten zijn in de brief die hij had verstuurd naar de buurtbewoners. “Ik heb bewust gekozen voor deze aanpak, zodat we vooraf de bezwaren van buurtbewoners konden inventariseren. We hebben nog geen uitgebreid onderzoek gedaan de locaties. We hebben gekeken naar locaties in de stad waar woningbouw eventueel mogelijk zou kunnen zijn.”

Geplaatst

donderdag 05 september 2019 | 21.30 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 05 september 2019 | 20.31 uur

Auteur

RTV nieuwsredactie