Melkwegbrug komende tijd afgesloten voor fietsverkeer

De Melkwegbrug is vanaf maandag 9 september afgesloten voor fietsverkeer. Dit komt door een defect van een uniek onderdeel. De afsluiting duurt naar schatting vijf à zes weken. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de boogbrug.

Fietsers, snorfietsers en scootmobielen worden omgeleid via de Sluisbrug. Deze omleiding wordt aangegeven met borden. Vanaf de andere kant van Purmerend kan de Jan Blankenbrug als omleiding gebruikt worden.

Levertijd van het nieuwe onderdeel is een aantal weken, daarna duurt het vervangen ook een week. De brug is tijdens deze periode buiten gebruik omdat deze open gezet moet worden. Dit vanwege afspraken met de provincie dat de scheepvaart niet langer dan een week gehinderd mag worden.

Vanaf maandag 9 september starten ook de werkzaamheden aan de Sluisbrug, waardoor een van de twee rijbanen afgesloten is. Deze werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om ervoor te zorgen dat het omgeleide (fiets)verkeer veilig gebruik kan maken van deze brug.

Geplaatst

vrijdag 06 september 2019 | 16.31 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 06 september 2019 | 16.15 uur

Auteur

RTV nieuwsredactie