RTV Purmerend zoekt een eindredacteur Nieuws!

We zoeken vanaf het laatste kwartaal van 2019 iemand die verantwoordelijk wordt voor alle nieuwscontent op onze platformen. Je controleert en stuurt aan op onze onafhankelijkheid, het toepassen van de journalistieke basisprincipes en een kwalitatief nieuwsaanbod. Je werkt samen met programmamakers en redacteuren en activeert en controleert teamleden alvorens de content wordt gepubliceerd. Je zit verder het maandelijkse redactieoverleg voort en neemt deel in de eindredactie van RTV Purmerend, waarin samen met de hoofdredacteur en eindredacteuren audiovisueel het algemene beleid en ontwikkelingen binnen de omroep en algemene sector worden besproken.

Ervaring in media is niet direct nodig, wel een vlotte pen, correct Nederlands in woord en geschrift en een beetje vrije tijd. Veel kan vanuit huis en het aantal uren is naar eigen inzicht in te delen. RTV Purmerend is al bijna 25 jaar lang dé lokale omroep van Purmerend. Via kanalen als radio, televisie, website en sociale media houden we Purmerenders op de hoogte van wat er speelt en leeft in de marktstad. Met verschillende nieuws- en actualiteitenprogramma’s brengen wij het nieuws bij mensen thuis en via onze website en sociale media houden we ook met geschreven content de inwoners op de hoogte van de ontwikkelingen in hun leefomgeving.

Het is belangrijk dat je in staat bent om te werken in teamverband en je onze vrijwilligers en medewerkers weet te stimuleren. Een goede kennis van de Nederlandse taal is natuurlijk ook een verreiste, en op de hoogte zijn van de geschreven en ongeschreven journalistieke basisregels is een grote pré. In ruil voor jouw bijdrage aan onze organisatie bieden we je een mooi mediabedrijf en team om mee te werken, geven je de kans om te groeien en te ontwikkelen en bieden we je meerdere platformen met een sterk lokaal bereik.

Neem bij interesse contact op via vacature@rtvpurmerend.nl. Voor vragen kun je tevens contact opnemen met Lars van der Manden via Lars.vanderManden@rtvpurmerend.nl. Let op: Het betreft een vrijwilligersfunctie maar het is niet vrijblijvend. Ook een vrijwilligersfunctie vraagt om serieuze inzet en continuïteit.


Trefwoorden: vacature eindredacteur nieuws
Geplaatst

donderdag 19 september 2019 | 06.25 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 01 januari 2020 | 23.08 uur

Auteur

RTV Purmerend