In de Purmerendse wijk Overwhere Zuid zijn de eerste woningen aangesloten op de Stadsverwarming. De officiële aansluiting is verricht door Chris Kuijpers, secretaris generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij verving de door ziekte afwezige minister Ollongren. Overwhere Zuid is één van de proefwijken die voor de overgang van gas naar stadsverwarming subsidie hebben gekregen. Met de transitie van de eerste 94 woningen loopt Purmerend voorop ten opzichte van de andere proefwijken in het land.

Twee jaar nadat de Purmerendse Raad als voorwaarde heeft gesteld dat minimaal 50% van de bewoners mee moest in de transitie wordt dat doel ruim overstegen. In totaal wordt 94% van de bewoners aangesloten op Stadsverwarming. Ook bewoners zijn positief.  'Het resultaat is misschien wel beter dan verwacht, alles is vernieuwd en tegelijkertijd is de wijk mooi opgeknapt'. De familie Kas bij wie de officiele aansluiting plaatsvond, roemt de begeleiding door de projectleider en de bedenktijd die hen is gegund.

Naast voldoening zijn er ook zorgen. Wat gaat er gebeuren als de subsidie vanuit Den Haag stopt? De eveneens aanwezige wethouder Paul van Meekeren (D66) geeft daar geen antwoord op. Maar duidelijk wordt dat de huidige subsidie voor eigenaar/bewoner van
€ 5000  op termijn zal verdwijnen. 


Trefwoorden: aansluiting eerste woningen op stadsverwarming in overwhere zuid
Geplaatst

woensdag 09 oktober 2019 | 20.39 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 10 oktober 2019 | 21.17 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie