Politiek protesteert tegen nieuw plan voor busvervoer

Het programma van eisen (PvE) voor een nieuwe aanbesteding openbaar vervoer Zaanstreek/Waterland roept verontwaardiging op bij de Purmerendse politieke partijen. Het voorstel is het werk van de Vervoerregio Amsterdam. Onder leiding van Tom de Jong (D66) is een plan bedacht om het tij te keren. Met grote eensgezindheid schaarden de Purmerendse partijen zich hierachter.

Het plan richt zich op drie punten die belangrijk zijn voor de reiziger. Allereerst de verdubbeling van de maximale loopafstand van 400 naar 800 meter. Ook is er de dreiging dat de rechtstreekse bussen naar Amsterdam CS zouden kunnen verdwijnen. Bovendien komt de  wens van veel Purmerenders voor een stadsbus niet in de plannen voor. Woordvoerders van de partijen hebben grote moeite met de gang van zaken. 'De geinventariseerde wensen zijn niet terug te vinden in het PvE'. Of zoals Timo Roeleveld, woordvoerder van de VVD, het verwoordde: 'de wens voor rechtstreekse bussen moet bepaald worden door reizigers en niet door zomaar een ambtenaar'. 

Purmerend gaat deze bezwaren in het regio overleg naar voren brengen. Het is nog afwachten wat dat gaat opleveren. Om de wensen kracht bij te zetten, gaat de Jong (D66) een motie indienen over het terugbrengen van de maximale loopafstand. Gehoopt wordt dat deze motie, in te dienen samen met vertegenwoordigers van Zaanstad, een kans gaat maken om het tij te keren. 


Trefwoorden: aanbesteding openbaar vervoer zaanstreekwaterland 2019
Geplaatst

vrijdag 11 oktober 2019 | 12.04 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 11 oktober 2019 | 16.52 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie