Ontwikkelplan Wheermolen-Oost positief ontvangen

De Purmerenders in Wheermolen-Oost zien het wel zitten met het ontwikkelplan dat de gemeente samen met corporatie Intermaris voor de wijk heeft ontwikkeld. In dat plan staat de aanpak van sociale huurwoningen en openbare ruimte centraal. De gemeente komt tot die conclusie na de actiewijk Wij Wheermolen, waarin 390 wijkbewoners hun mening gaven over de wijk.

De wijkbewoners konden digitaal een vragenlijst invullen en tegelijkertijd in gesprek gaan met medewerkers van Intermaris en de gemeente die op diverse plekken in de wijk tussen de ringvaart en de Churchilllaan te vinden waren en suggesties van wijkbewoners optekenden. Intermaris directeur-bestuurder Cees Tip: ‘Mooi om met de bewoners in gesprek te zijn. Zij weten als geen ander wat er speelt in de wijk.’

Het ontwikkelplan heeft drie pijlers: gezellig, gezond en gemengd. In de vragenlijst konden bewoners aangeven hoe het volgens hen daarmee gesteld is in de wijk. Ze kwamen tot een rapportcijfer zeven, vooral dankzij de aanwezigheid van groen in de buurt, de ligging en de woonomgeving. Ze vinden wel dat er verbeteringen moeten komen aan het winkelcentrum, het onderhoud aan wegen en groen en afval.

Wethouder Thijs Kroese is blij met de uitkomst van het onderzoek. ‘Het laat zien dat de wijkbewoners dezelfde kansen zijn als wij, want de vernieuwing van de wijk willen we samen met hen vormgeven, zoals we dat ook gedaan hebben in Wheermolen-West.’ Hij gaat het (globale) ontwikkelplan voorleggen aan de gemeenteraad. Vervolgens wordt gewerkt aan  deelplannen voor de verschillende onderdelen in de wijk.


Trefwoorden: wheermolen-oost ontwikkelplan intermaris cees tip Thijs Kroese
Geplaatst

donderdag 07 november 2019 | 20.00 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 07 november 2019 | 15.48 uur

Auteur

RTV Purmerend redactie