RTV Purmerend.nl

Eerste beelden nieuwbouw locatie 't Noot

Het heeft even geduurd, maar nu is er duidelijkheid over de nieuwbouw op het terrein van het vroegere Wijkcentrum ’t Noot. Er komt een appartementencomplex dat voorziet in 52 woningen met oppervlaktes van tussen de 50 en 120 vierkante meter. Op het hoogste punt komen zes woonlagen. De benedenverdieping, de zogeheten plint, is bestemd voor een huisartsen praktijk. Onder het gebouw komt een half verdiepte parkeergarage. De woningen zijn gericht op starters en senioren.

In een brief aan de raad licht het college toe waarom voor dit project de 30/30/40 regel, 30% sociale huur, 30% doorstroom en 40% vrije sector niet van toepassing is. Ze verwijst daarbij naar de prijsvraag die is uitgeschreven door het vorige college, dat aansluitend met de winnaar Synchroon Projectontwikkelaar een overeenkomst heeft gesloten.  In de prijsvraag werd expliciet aandacht gevraagd voor vrije sectorwoningen met als doel meer variatie te brengen in de buurt met overwegend sociale huurwoningen. Dit alles ver voor de invoering van de 30/30/40 regeling. 

Omwonenden hebben uitgebreid hun zegje kunnen doen met als resultaat dat de maximale bouwlaag is verminderd met twee verdiepingen tot zes. Na het uitgebreide voortraject is het nu aan de raadsleden om over het bestemmingsplan van het appartementen complex met de naam Churchill hof te adviseren. Advisering staat gepland op de agenda van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en beheer (SOB) van 14 november. De definitieve besluitvorming  is 28 november in de raadsvergadering.