Bijl sluit twee drugspanden

‘Verzegeld’ en ‘Drugspand gesloten’ staat op plakkaten op panden aan de Cantekoogweg en Markerkade. Burgemeester Don Bijl heeft deze week deze panden gesloten in verband met drugshandel. Dinsdag 26 november sloot hij een drugspand aan de Cantekoogweg waar een hennepkwekerij is aangetroffen en op donderdag 28 november een drugswoning aan de Markerkade. De woning werd gebruikt voor het telen van hennep. Beide panden blijven drie maanden dicht.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om panden te laten sluiten, mits voor bepaalde tijd en als sprake is van de aanwezigheid van meer drugs dan voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de panden voor drie maanden niet mogen betreden.  
Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend, aldus de gemeente. Ze roept inwoners op om verdachte situaties, zoals bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen, te blijven melden. Dat kan bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of per mail met de gemeente: fraudemeldpunt@purmerend.nl


Trefwoorden: drugsopanden hennep burgemeester Don Bijl
Geplaatst

donderdag 28 november 2019 | 15.28 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 28 november 2019 | 14.32 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie