Extra parkeerplekken langs Wagenweg

Bouwactiviteiten zorgen voor meer parkeerdruk in het centrum. Bovendien zijn de bovenste twee parkeerdekken van de Eggert parkeergarage nog steeds afgesloten. Met de voor winkeliers belangrijke feestmaand voor de deur is de gemeente op zoek gegaan naar tijdelijke parkeerplekken, zodat de binnenstad ook met de auto bereikbaar blijft. Daarbij is gekeken naar het Wagenweggebied.

Met supermarkt Deen zijn al eerder afspraken gemaakt dat die haar parkeerterrein 24 uur per dag open stelt. Het is de bedoeling dat vanaf 2 december ook het parkeerterrein bij het voormalige gebouw van de Kweker/Sligro en het terrein achter het bedrijfsverzamelgebouw, grenzend aan een van de entrees naar het Kooimanpark, opengesteld worden voor auto’s. Het gaat hier om respectievelijk 50 en 60 parkeerplekken. Komende maand is het daar nog gratis parkeren. Vanaf 1 januari geldt daar betaald parkeren voor het langparkeerderstarief.

De twee parkeerterrein bieden een oplossing voor de korte termijn. De gemeente wil nog meer tijdelijke parkeerplekken realiseren aan de rand van de binnenstad. Verantwoordelijk wethouder Eveline Tijmstra denkt dan aan het terrein langs de Kooimanweg, dat nu in eigendom is van ontwikkelaar BPD. Op dit moment zijn er gesprekken met BPD hierover. Voorlopig blijven de derde en vierde parkeerdek van het Eggert nog afgesloten. De eigenaar van het Eggert heeft besloten tot sluiting nadat uit inspectie corrosie in de constructie was aangetroffen. Hoe lang de twee parkeerdekken nog dicht blijven is niet bekend.


Trefwoorden: parkeren wagenweg kooimanweg
Geplaatst

vrijdag 29 november 2019 | 14.11 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 29 november 2019 | 13.32 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie