Rusthoeve stapt over op stadsverwarming

Woonzorgcomplex de Rusthoeve stapt volgend jaar over op stadsverwarming. De stookinstallatie van het complex is aan vervanging toe en dat was voor directeur-bestuurder Wim van ’t Veer van de Stichting Wonen en Zorg aanleiding om te kiezen voor de overstap. ‘Als het gaat om duurzaamheid liggen er in de zorg veel kansen. Duurzame verwarming is daar één van.’

Corporatie Wooncompagnie, eigenaar van het monumentale pand, was het met Van ’t Veer eens en dus kon op donderdag 28 november de overeenkomst met Stadsverwarming worden getekend. Binnenkort beginnen de voorbereidende werkzaamheden. In de straat wordt een grote leiding aangelegd die naar de stookruimte van de Rusthoeve gaat. In het voorjaar wordt de binnenkant van het gebouw voorbereid op de overgang naar stadsverwarming. 

Momenteel wonen 44 personen in de Rusthoeve, waarvan 18 in een woongroep. Het complex is via een buurtrestaurant verbonden met een appartementencomplex van Wooncompagnie waar senioren zelfstandig wonen. Mochten zij in de toekomst afhankelijk worden van continue zorg, dan kunnen zij een beroep doen op het woonzorgcomplex.


Trefwoorden: rusthoeve stadsverwarming wooncompagnie
Geplaatst

vrijdag 29 november 2019 | 14.51 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 29 november 2019 | 13.53 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie