Tien genomineerden voor Lokaal Compliment

Wie mag vrijdag 13 december uit handen van onder andere wethouder Rotgans het Lokaal Compliment in ontvangst nemen? Er zijn tien genomineerden. De winnaar ontvangt duizend euro en de Rabobank doet er nog eens vijfhonderd euro bovenop. Wie zijn die -door Purmerenders voorgedragen- organisaties?

Eerste genomineerde is Vrienden voor Purmerend, die in oktober dit jaar voor de tweede keer Tongen in Purmerend organiseerde. Maar liefst 120 vrijwilligers zorgden ervoor dat eenzame ouderen een gratis maaltijd kregen voorgeschoteld in een van de vele restaurants die hun medewerking verleenden. Tweede genomineerde is de Stichting Present Purmerend, die mensen helpt die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken: ouderen, zieken, mensen met psychische problemen of met weinig geld. Het gaat dan om klusjes in en om het huis. Ze doen ook veel voor vluchtelingen.

De zes vrijwilligers van Bewonerscommissie Het Dagboek zijn eveneens genomineerd voor het Lokaal Compliment. Ze onderhouden tuinen en dragen met allerlei activiteiten bij aan de onderlinge band tussen bewoners. Wijkkerngroep Purmer-Noord organiseert al jaren een reeks aan activiteiten voor de wijk, variërend van inzet bij tiener- en kindercentrum Riekstraat tot ontmoetingen voor ouderen en eenzamen. De vrijwilligers van de Stichting Roze en Regenboog Purmerend, vorig jaar winnaar van het Lokaal Compliment, blijven zich inzetten voor acceptatie van mensen die lesbisch, homo, bi of transgender zijn en zijn ook weer genomineerd.

Wij Allemaal zet zich in voor iedereen die in aanraking komt met kanker. Het Inloophuis wordt draaiende gehouden dankzij zeventig vrijwilligers, ambassadeurs en het bestuur. Het is bedoeld als laagdrempelig centrum voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten.  Nominatie nummer zeven: de Purmerendse afdeling van De Zonnebloem. De vrijwilligers halen ouderen en mensen met een handicap uit hun isolement door allerlei activiteiten te organiseren. De Stichting Vriendschappelijk Huisbezoek Humanitas focust erg op eenzame mensen en helpt hen door middel van huisbezoeken om iets aan hun situatie te doen.  

Stichting Luctus zet zich in Purmerend en omstreken in voor iedereen die te maken heeft met verlies en rouw. Verlies van dierbare, maar ook verlies van gezondheid, vaderland, werk, een woninginbraak of een scheiding zorgt voor verdriet. Verbinding met elkaar is dan fijn om het verdriet te delen en weer een weg te vinden om op te bouwen. Kunstgenoten in Beweging sluit de rij van genomineerden. De organisatie is voor en door 60-plussers. Sinds drie jaar doen ze elke donderdag verschillende activiteiten met de insteek om mensen uit huis te halen en andere mensen te ontmoeten en gezamenlijk iets doen. Wherelant is de thuisbasis en de vrijwilligersactiviteiten worden ondersteund door Spurd, Bibliotheek en Wherelant. 
 
De winnende organisatie krijgt een bedrag van € 1.500,-. De negen overige genomineerde organisaties ontvangen een aanmoedigingsprijs van € 250,-. Vrijdag 13 december worden de prijzen uitgereikt door Harry Rotgans (wethouder gemeente Purmerend), Rob de Neve (Rabobank) en Monique Cremers (lid Raad van Bestuur Zorgcirkel).


Trefwoorden: lokaal compliment
Geplaatst

woensdag 04 december 2019 | 10.51 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 05 december 2019 | 13.52 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie