Kunstgenoten in Beweging wint Lokaal Compliment

Vlak na de uitreiking van het Lokaal Compliment waren ze er nog beduusd van, de vrijwilligers Nanny van der Woude en Henk de Bruijn van Kunstgenoten in Beweging. ‘We zijn echt overdonderd. Er waren zoveel andere goede genomineerden’, aldus Nanny. Hun organisatie kreeg een cheque uitgereikt van duizend euro, die ze naar eigen inzicht mogen besteden. De tweede plaats was voor Wij Allemaal, die van de Rabobank een cheque van 500 euro kreeg overhandigd.

‘Geweldig dat we nu de prijs winnen, want het is vandaag op de dag af drie jaar geleden dat we onze eerste activiteit organiseerden: 13 december 2016. Het was ‘manne met panne’, speciaal voor alleenstaande mannen die we zo leerden koken’, vertelt Henk de Bruijn. Hij stond aan de wieg van Kunstgenoten in Beweging en heeft de organisatie in drie jaar tijd sterk zien groeien. Kunstgenoten in Beweging is destijds ontstaan op initiatief van Evean, Wherelant en Spurd; een organisatie voor en door zestig-plussers. Evean is inmiddels uit het initiatief gestapt en hun plaats is ingenomen door de bibliotheek.

De tien vrijwilligers stellen samen met de projectleiders van de drie organisatie een programma samen dat wordt gekenmerkt door een grote diversiteit. Elke donderdag is er een activiteit. Een kleine greep uit het programma voor komende maanden: informatiebijeenkoimst over het opstellen van een levenstestament, een filmvertoning, een workshop over tuinieren in het voorjaar. Ook zijn er ochtenden waarin bewegen centraal staat: wandelen, schermen en Chi Kung. Kosten per ochtend: vijf euro. ‘En wie het niet kan betalen, mag gratis deelnemen’, aldus Nanny.

Er waren dit jaar maar liefst tien genomineerden voor het Lokaal Compliment, dat de gemeente elk jaar uitreikt aan vrijwilligers die zich inzetten voor de stad. Wethouder Harry Rotgans vormde samen met Rob de Neve en Erika Hes van de Rabobank en Monique Cremers, bestuursvoorzitter van de Zorgcirkel, de jury. ‘Alle vrijwilligers verdienen waardering voor hun werk. We hebben daarom dit jaar besloten dat alle genomineerden een aanmoedigingsprijs ontvangen van 250 euro.’


Trefwoorden: kunstgenoten in beweging lokaal compliment
Geplaatst

vrijdag 13 december 2019 | 20.54 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 13 december 2019 | 21.06 uur

Auteur

RTV Purmerend Nieuwsredactie